VALSE START: 4-2 AAN DE HOSE MET 11 MAN

ping ping ping ping ping ping; de Whats-app van De Esch 5 stond roodgloeiend in week 37 
Tussen het wekelijkse functioneel bloot, een advertentie van een kalknagel die in mijn geheugen gegrift staat en de reguliere grappige filmpjes door, wordt duidelijk dat we een groot probleem hebben qua bezetting op de eerste speeldag van de competitie. Familiefeesten, Bedrijfsuitjes, weekenddiensten.......alles komt samen op deze zaterdag als een goed geregisseerd geheel. Met veel pijn en moeite weten we 11 man op de been te brengen, waarvan een enkeling die ochtend nog nietsvermoedend 7 kilometertjes hardlopen uit de beentjes had geperst met het idee vandaag niet te hoeven voetballen.

Nan, die zelf ook verhinderd is ivm werk, maakt voor aanvang van zijn dienst de opstelling bekend op een geheel nieuwe wijze; een soort van open overlegmodel. 

De leiding van Sparta vond het niet nodig om vooraf het wedstrijdformulier in te vullen en de scheidsrechter viste mij de kleedkamer om dit samen met hem te doen, terwijl ik de bidonnetjes met water aan het vullen was. We mogen aantreden op een grasveld, waar we een elftal van Sparta treffen dat minimaal net zoveel jaren op de teller heeft staan als wij. Enkele spelers dringt nog aan op een korte pep-talk van mijn kant, maar het enthousiasme en geloof ontbreekt er bij mij aan vandaag. In geheel overeenkomstige stijl beginnen we de wedstrijd en voordat ik me realiseer dat die peptalk misschien eigenlijk toch wel handig geweest zou zijn, staan we met 2-0 achter binnen enkele minuten.

De ietwat op leeftijd zijnde mannetjes van Sparta kunnen voorin en op het middenveld aardig ballen en hebben aan een klein kansje genoeg. Iedereen is in elk geval wakker en er zullen heel wat tandjes bij moeten willen we vandaag niet met een dikke nederlaag naar huis gestuurd worden. Het is een open wedstrijd met veel strijdvolle duels op het middenveld. Wij komen meerdere keren alleen voor de keeper en als onze echte voorhoede er vandaag was geweest hadden we toch minimaal 4 keer gescoord het eerste half uur. Terwijl ik me dat realiseer besef ik me dat ik daar vandaag niets aan heb scoort SParta haar 3e goal door slecht verdedigend werk van ons achterin.

We scoren nog wel een tegentreffer en een stuntje is mogelijks als we snel de 2e aansluittreffer kunnen maken. We voetballen de 1e helft aardig mee en de verdediging van Sparta is kwetsbaar, maar we kunnen onvoldoende een vuist maken. 

In de rust is er nog geloof in een goede afloop, maar hiervan is in de 2e helft op het veld weinig meer te zien. We verliezen vanaf het begin teveel duels, er worden teveel fouten gemaakt en we spelen nog nauwelijks op de helft van Sparta. Geheel terecht maakt Sparta de 4e goal. De laatste 20 minuten zijn we conditioneel leeg en voetballen we de wedstrijd uit zo goed en kwaad als het gaat. Lex die even uit mocht rusten tijdens een tijdstraf scoort nog een 2e doelpunt, waardoor de uitslag nog enigszins acceptabel oogt. 4-2

De mannen die er waren hebben hard gewerkt, maar het was vandaag kwalitatief en conditioneel gewoonweg niet voldoende om potten te kunnen breken. 

Snel vergeten en op naar ons volgende duel over 3 weken (!?!?).

De leiding van Sparta kan bij mij op cursus: "Fatsoensnormen voor en na de wedstrijd".....wat een amateuristische en onfatsoenlijk bende. We kunnen er als De Esch trots op zijn hoe we bij ons met onze gasten omgaan.  

Ik geef de pen door aan Nan Teussink. 

Met analyserende groetjes,


Benny Jolink

Reacties  

 
0 #2 Lavina 12-05-2017 16:49
Hi, Neat post. There is an issue with your website in internet explorer, would check this?
IE nonetheless is the marketplace chief and a large section of
people will miss your wonderful writing due to this problem.
Citeer
 
 
0 #1 Nan 14-09-2014 13:27
mooi verslag met genoeg aandachtspunten voor de komende trainingen.
Ik neem de pen graag over.
Citeer
 

Plaats reactie

Hou het netjes!


Beveiligingscode
Vernieuwen

De Esch5 op Twitter

Login Form